Jak eksponować wyroby w cukierniach i piekarniach?
Ekspozycja wyrobów piekarniczych i cukierniczych jest niezwykle ważna i ma ogromny wpływ na wyniki sprzedaży. Atrakcyjnie zaprezentowane i dobrze widoczne bochenki chleba, bułki, pączki, ciastka czy desery przyciągają wzrok i sprawiają, że klienci chętniej je wybierają. Jak zatem eksponować produkty w piekarniach i cukierniach, by zachęcały do kupna? Przedstawiamy przeznaczone do tego rozwiązania.
Regały piekarnicze – stworzone do ekspozycji pieczywa
Zapach świeżego chleba niezmiennie przyciąga klientów do piekarni i sprawia, że od razu nabierają ochoty na kromkę z chrupiącego bochenka lub słodką bułkę. By ułatwić im wybór i przedstawić całą ofertę dostępnego pieczywa, należy jednak odpowiednio je zaprezentować. Z myślą o profesjonalnej ekspozycji pieczywa stworzono regały piekarnicze. Najczęściej wykonane z drewna, składają się z wielu półek, koszy i zamykanych szuflad z przezroczystymi frontami umożliwiających ustawienie wyrobów o różnej wielkości – od dużych bochnów chleba po niewielkie bułeczki czy rogaliki.
Wybierając meble na stoisko z pieczywem, trzeba zwrócić uwagę na to, czy zapewniają odpowiedni poziom higieny. W obecnych czasach zamknięte półki z separatorami skutecznie chronią przed wirusami i bakteriami, a przy tym są łatwe w utrzymaniu w czystości i elegancko się prezentują.
Bardzo ważna jest również kolorystyka i oświetlenie regału – odpowiednio dobrane sprawią, że wyroby będą wyglądały bardzo świeżo i apetycznie. Dla ułatwienia obsługi i jeśli dostępna przestrzeń na to pozwala, warto wybrać meble towarowane od tyłu. Nie bez znaczenia jest także wzornictwo regału, który powinien wpisywać się w styl całego wnętrza.
Lady cukiernicze do prezentowania ciast i deserów
Ciasta, torty, babeczki i inne desery po prostu muszą dobrze się prezentować – nie od dzisiaj wiadomo, że klienci „kupują oczami”. Ponadto często wymagają odpowiedniej temperatury, by przetrwać bez szwanku cały dzień. Rozwiązaniem uwzględniającym te potrzeby są lady cukiernicze oferowane przez dystrybutora wyposażenia sklepów Iglootechnika. Dostępne w wielu kształtach i rozmiarach witryny doskonale nadają się do kawiarni, cukierni, sklepów czy piekarni.
Najważniejsze zalety witryn cukierniczych to wysoka estetyka, higieniczne warunki, dobre oświetlenie i wygoda użytkowania. Lady można podzielić na neutralne, chłodnicze i grzewcze. Ponadto są wyposażone w czujnik wilgotności, nawilżacz, automatyczne odparowywanie skroplin czy cyfrowy termometr. Wersja modułowa pozwala na dowolne łączenie i ustawienie witryn.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana